Очільник Міжнародної асоціації юристів підтримав створення спецтрибуналу для росії - ОП

Очільник Міжнародної асоціації юристів підтримав створення спецтрибуналу для росії - ОП

Укрінформ
Виконавчий директор Міжнародної асоціації юристів Марк Елліс заявив про свою підтримку ініціативи створення Спеціального міжнародного трибуналу для розслідування злочину агресії рф.

Про це він зазначив під час зустрічі із заступником керівника Офісу Президента Андрієм Смирновим, повідомили Укрінформу в ОП.

"Ми почали просувати ідею створення трибуналу рік тому. Спочатку ця ідея мала незначну підтримку, але зараз ми маємо значну і зростаючу міжнародну підтримку нашого проєкту і створили координаційну групу, до якої увійшли понад 20 країн", - розповів Смирнов.

Він також очікує, що до кінця березня відповідне рішення буде проголосоване в ООН.

У свою чергу Марк Еллі запевнив: "Я готовий всіляко сприяти вашій роботі зі створення трибуналу і покарання російських лідерів за злочин агресії. Створення трибуналу має бути пріоритетом для міжнародної спільноти".

Читайте також: В ОП обговорили створення спецтрибуналу для росії з правозахисниками Human Right Watch

Як повідомлялося, у вересні 2022 року Президент Володимир Зеленський утворив робочу групу на чолі з керівником ОП Андрієм Єрмаком, яка опрацьовуватиме питання створення спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності керівництва російської федерації за скоєння злочину агресії проти України. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ та окремі держави.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-