Маємо посилювати співпрацю, щоб відповісти на злочинні дії рф і не допустити нових - Зеленський

Маємо посилювати співпрацю, щоб відповісти на злочинні дії рф і не допустити нових - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив на необхідності посилювати співпрацю у вільному світі, щоб не лише відповісти на чергові російські злочинні дії, а й не допустити нових.

Про це у своєму зверненні наприкінці 335-го дня повномасштабної війни сказав Президент Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Відео: ОП

“росія готується до нової хвилі агресії з тими силами, які вона здатна мобілізувати. Зараз окупанти вже посилюють тиск на Бахмутському, Вугледарському та інших напрямках, а хочуть посилити тиск масштабніше. Щоб не визнавати помилковість агресії, господарі росії хочуть кинути більше своїх людей і техніки в бойові дії. А отже, ми всі у вільному світі маємо посилювати нашу співпрацю, щоб не лише відповісти на чергові російські злочинні дії. Хоча це буде, буде, звичайно. Буде відповідь. А щоб настільки, наскільки можливо, не допустити нових російських злочинних дій. Ініціатива у війні має залишатися за нашими силами”, -  наголосив Зеленський.

Читайте також: Швейцарія має намір дозволити реекспорт своєї зброї в Україну

Він розповів, що сьогодні провів телефонну розмову з президентом Франції Емануелем Макроном, а також - зустріч із президентом Фінляндії Саулі Нііністьо, який прибув із робочим візитом до Києва, і “почув сьогодні повне розуміння ситуації та в розмові з паном Президентом Макроном, і в розмові з паном Президентом Фінляндії”.

“Є новий пакет підтримки від Фінляндії, зокрема оборонної. Є готовність посилювати санкції проти росії та долучитися до наших дипломатичних ініціатив. Є бачення того, як можемо з користю для наших країн використати цей рік для співпраці в межах європейських та євроатлантичних інституцій. Тобто сьогоднішній день завдяки французькому та фінляндському етапам нашого дипломатичного марафону дозволив суттєво посилити український захист. Головне тепер – це швидкість реалізації всього того, про що ми домовилися”, -  підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Фінляндія обговорює створення в Європі підрозділу танків Leopard для України

Окрім того, додав Зеленський, під час розмов з лідерами Франції та Фінляндії детально обговорив пункти формули миру.

“Дуже важливо, щоб європейське лідерство в цих дипломатичних зусиллях було відчутним. І сьогодні, зокрема в розмові з Еммануелем, я був радий почути його лідерські ініціативи. Вдячний також Фінляндії за бачення ролі цієї держави в гарантуванні нашої спільної безпеки згідно з Формулою миру”, -  підкреслив Зеленський.

Читайте також: Зеленський подякував Макрону за «проривне рішення про танки»

Як повідомлялося, 24 січня Президент Фінляндії Саулі Нііністьо прибув з візитом в Україну та зустрівся з  Президентом Володимиром Зеленським.

Також цього дня Президент Зеленський у телефонній розмові з Президентом Франції подякував за проривне рішення надати легкі танки та за подальше посилення обороноздатності України, зокрема, передовими системами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-