Прем'єр Швеції: Війна може бути затяжною, але час на боці України

Прем'єр Швеції: Війна може бути затяжною, але час на боці України

Укрінформ
Швеція разом із союзниками мають і надалі надавати Україні всю необхідну фінансову та військову підтримку, а також посилювати тиск на росію.

Як передає Укрінформ, про це заявив прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон у промові на щорічній національній конференції Folk och Försvar.

"Кажуть, путін живе з вірою в те, що час на боці росії. Наш головний внесок у мир – продемонструвати своїми діями, що час, навпаки, на боці України. Швеція і наші союзники повинні продовжувати надавати широку фінансову і військову підтримку Україні, захищати європейську і трансатлантичну єдність і посилювати тиск на росію", - сказав він.

За словами шведського прем’єра, ця війна ведеться на двох фронтах: "Українська оборонна війна проти російської агресії й окупації - та російська війна на виснаження проти волі України до самозахисту, і не в останню чергу проти єдності Заходу".

Читайте також: Агресія рф проти України визначатиме всі дії головування Швеції в ЄС - посол

За словами Крістерссона, все вказує на те, що слід бути готовими до затяжної війни: "Стратегічні цілі росії залишаються незмінними, як і очевидна боротьба України за свою свободу. Однак саме на боці України закон", - заявив очільник уряду Швеції.

Він також розповів, що під час недавньої розмови з Володимиром Зеленським наголосив на тому, що для Швеції, яка почала головування у Раді ЄС, "жодне інше завдання не є важливішим, ніж збереження єдності, збільшення підтримки України та посилення тиску на росію".

Читайте також: Україна розраховує за головування Швеції в Раді ЄС почати переговори про вступ до Євросоюзу

"Я також підтвердив, що за останнім шведським пакетом військової допомоги, який був більшим, ніж попередні вісім разом узяті, найближчим часом надійдуть інші, ще потужніші пакети", - підкреслив Крістерссон.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Швеція додаткова виділило на підтримку оборони України майже 19,2 млн доларів.

Фото: Jonas Ekströmer/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-