Україна розраховує за головування Швеції в Раді ЄС почати переговори про вступ  до Євросоюзу

Україна розраховує за головування Швеції в Раді ЄС почати переговори про вступ до Євросоюзу

Укрінформ
Влада та українці розраховують на початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу за головування Швеції в Раді ЄС.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у Телеграмі, інформуючи про онлайн-зустріч із прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном, передає Укрінформ.

Глава держави розповів прем’єру Швеції про ситуацію на фронті та ризики її ескалації, а також про ключові потреби України з посилення Сил оборони.

"Розраховуємо, що за головування Швеції в Раді ЄС ми зможемо почати переговори про вступ України до Європейського Союзу. Це потужний мотиватор для нашої армії та спільне бажання нашого суспільства. Ми віримо, що це буде потужним стимулом для єдності всередині ЄС", – додав Президент.

Зеленський подякував Швеції за гуманітарну допомогу та запросив Крістерссона продовжити діалог за всіма напрямами під час особистої зустрічі в Києві.

Читайте також: НАТО саме зацікавиться у вступі України до альянсу після її перемоги над рф - Резніков

У пресслужбі Офісу Президента зауважили, що Зеленський також розповів главі шведського уряду про українську формулу миру та висловився за активну участь Єворосоюзу, і зокрема Швеції, у реалізації цієї ініціативи, покликаної принести мир Європейському регіону.

Президент подякував Швеції за гуманітарну допомогу та запросив Крістерссона продовжити діалог за всіма напрямами під час особистої зустрічі в Києві.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня Швеція розпочала головування в Раді Євросоюзу. Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що серед пріоритетів головування держави у Раді ЄС буде підтримка України у боротьбі з агресією російської федерації.

У червні 2022 року Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус країни-кандидата в члени ЄС за умови виконання сімох рекомендацій, які стосуються боротьби з корупцією та відмиванням коштів, ухвалення антиолігархічного законодавства та нового закону про ЗМІ, забезпечення прав національних меншин, а також конституційної, антикорупційної та судової реформ.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 14 грудня повідомив, що український парламент виконав свої зобов'язання та ухвалив законопроєкти, які були необхідні для виконання семи рекомендацій Єврокомісії.

Фото: Zelenskiy / Official

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-