НАТО саме зацікавиться у вступі України до альянсу після її перемоги над рф - Резніков

НАТО саме зацікавиться у вступі України до альянсу після її перемоги над рф - Резніков

Укрінформ
Після перемоги України у війні з рф НАТО саме запрошуватиме її вступити до альянсу, бо наша держава за багатьма чинниками вже дотягнулася до необхідних стандартів.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю у рамках телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

"Я переконаний, що це абсолютно реалістична можливість, тому що сьогодні НАТО буде зацікавлене у вступі України до альянсу. Звісно, вони не приймуть це політичне рішення консенсусом до нашої перемоги. Це зрозуміло, бо будуть країни, які проголосують проти. Після перемоги країни НАТО будуть насамперед зацікавлені в побудові безпекової архітектури. Вони побачили і свої слабкі місця, вони побачили, хто сильний і потужний. Сьогодні вони вчать нас, але наші військові будуть вчити їх, як воювати з росіянами. росія залишається однією із загроз для НАТО і для Європи в цілому. Вона не покине своїх планів на реванш. І тому треба завжди бути готовими до повтору. Якщо ми будемо готові, вони не зможуть повторити", - переконаний Резніков.

Читайте також: У клубі «Рамштайн» вже більше країн, ніж у НАТО - Резніков

На його думку, Україна вже дотягується до стандартів НАТО, і заочно її вже можна назвати членом альянсу.

"Ми де-факто багато в чому вже є країною НАТО. Вже впроваджено багато стандартів, ще треба прийняти низку правових актів. Стандартів НАТО - понад 1200. Переважна кількість країн, які вступили в НАТО після 1997 року, приблизно опанували до 40 відсотків цих стандартів. Річ у тому, що не треба усі 1200. Кожна країна вибирає ті стандарти, які їй потрібні для існування. Важливе лише питання трьох речей: чи у нас існує цивільно-демократичний контроль, чи у нас прозорі системи закупівель та логістики, а ми це опанували, і третій компонент, військовий - це планування спільної операції", - розповів міністр.

Читайте також: Резніков: Україна має виробляти все — від снарядів до ракет

Як повідомлялося, союзники по НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну та постачати їй більше зброї, тому що не може бути тривалого миру, якщо тиранія переможе свободу. Про це під час виступу на щорічній конференції Норвезької конфедерації підприємців заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-