У клубі «Рамштайн» вже більше країн, ніж у НАТО - Резніков

У клубі «Рамштайн» вже більше країн, ніж у НАТО - Резніков

Укрінформ
У всьому світі торік розпочалася епоха україноцентризму, коли Україна показала, що вона є країною незламних і нескорених. Нині до «Рамштайну» долучилися більше країн, ніж є у складі НАТО.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу ICTV висловив міністр оборони Олексій Резніков, відповідаючи на питання про головні події і підсумки минулого року, передає кореспондент Укрінформу.

“Мені здається, що номер один — це те, що почалася епоха україноцентризму у світі. Україна показала всьому світу, що це — країна і нація незламних, нескорених, де не впала за 72 години, як хтось там думав, столиця, а за 2-3 тижні — вся країна. Це — країна, яка вже тримає спротив і успішно це робить, і яка звільняє тимчасово окуповані території, починаючи від острова Зміїний і Київщини, Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, Херсонщини”, - сказав він.

За словами міністра, другою такою річчю є те, що Україна де-факто вже стала країною - членом Альянсу НАТО, бо та кількість західної сучасної зброї і технологій, яку опанували наші військовослужбовці, наш сектор безпеки і оборони, є неймовірною.

Він зауважив, що раніше здавалося нереальним те, що Україна буде отримувати такі складні системи по озброєнню - а Україна їх отримала і продовжує отримувати, що теж допомагає бити рф.

Читайте також: Резніков пояснив, чому партнери повільно надають зброю Україні

“І третя річ — це те, що ми зруйнували міф про так звану другу армію у світі, яка здавалася непереможною, страшенною. А це виявилася звичайна бульбашка, яка знущається над своїми людьми, використовує тактику м'ясорубки, старі радянські підходи. Мені здається, що це — три ключові речі, які наразі по суті змінили світ”, - зазначив Резніков.

Глава Міноборони заявив, що світ уже перейшов у новий портал цивілізаційного розвитку через цю війну.

“І я переконаний, що ми вже живемо у новому сучасному світі, задача в якому — після перемоги у цій війні побудувати нову архітектуру безпеки у світі”, - сказав Резніков.

Відповідаючи на питання, чи відчув він на засіданнях Рамштайну це перезавантаження світу, коли всі зрозуміли, що росія вже не така страшна, і, можливо, вже не так панічно її бояться, міністр зазначив, що так.

“Це дуже цікава така була еволюція. Я бачив, як почалося таке лідерство і активна підтримка з боку США, Великобританії, країн Балтії і Польщі — це от перший такий кістяк країн, які насамперед, попри все, взяли і моментально почали нас підтримувати без жодних якихось страхів... І от наразі у клубі “Рамштайн” більше 50 країн. Це більше, ніж у Альянсі НАТО”, - уточнив він.

На думку Резнікова, це означає, що антикремлівська коаліція вже є, і що це і є якраз ознакою того, що світ змінився.

Читайте також: Країнам НАТО слід збільшити військову допомогу Україні у кілька разів – польський генерал

“І щодо кожної країни, яка долучалася поступово, я чув промови міністрів оборони, що звучали все сміливіше і сміливіше і лунають і сьогодні. І коли ми розмовляємо, то вони чітко кажуть, що “Олексію, щоб там не було, ми з вами до кінця цієї війни, а кінцем цієї війни ми сприймаємо вашу перемогу”. Це однозначно”, - додав міністр.

Як повідомлялося, 31 грудня Резніков поінформував, що цього (2022) року Україна де-факто стала частиною НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-