Резніков пояснив, чому партнери повільно надають зброю Україні

Резніков пояснив, чому партнери повільно надають зброю Україні

Укрінформ
Вся військова допомога, яку зараз отримує Україна від країн-партнерів - це результат тривалих дискусій та зважених рішень.

Про це в інтерв'ю каналу СТБ сказав Міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

Він зазначив, що для кожної країни надання допомоги нашій державі прямо пов’язано із внутрішніми дискусіями. Треба переконувати, що це необхідно, щоб захиститися від ще більшої загрози.

"Виділення коштів нам зі своїх бюджетів з точки зору місцевої політики - послаблення їх обороноздатності. І кожний раз політики, які за нас, повинні переконувати суспільство, і політиків, які не зовсім за нас, що це потрібно зробити в їх інтересах. Чим скоріше Україна переможе росіян на полі бою, тим менше ризиків, що росіяни підуть з війною на ці країни. Сьогодні ми виконуємо місію НАТО - без втрати їхньої крові, але втратою нашої крові. І ця дискусія іде в кожній країні", - розповів Резніков.

Міністр додав, що ще одна складова – вирішення логістичних питань і технічного забезпечення, що теж займає час.

Читайте також: Німеччина передала Україні велику партію військової допомоги

"Вони дуже прагматичні і практичні. Давати те, чому ми не можемо забезпечити ремонт або обслуговування не має сенсу. Тому вони кожен раз приймають рішення збалансовано. Все, що ми сьогодні отримуємо, ми отримуємо після зваженого підходу, системи логістики, технічного забезпечення ну і політичного рішення", - підкреслив він.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна матиме всю необхідну зброю аби звільнити свою землю від окупантів, це лише питання часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-