Резніков: Україна має виробляти все — від снарядів до ракет

Резніков: Україна має виробляти все — від снарядів до ракет

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков підтримує розвиток українського військово-промислового комплексу України і переконаний, що протестоване у ході розв’язаної росією війни озброєння у майбутньому високо цінуватиметься на ринках.

Про це він зазначив в інтерв’ю в рамках телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Це (війна – ред.) точно сьогодні виклик для українського ВПК як для державного, так і для приватного, й можливості. А найголовніше - усе, що протестоване у цій війні в Україні, завтра буде мати знак якості номер один на будь-яких ринках. Тому я, як кажуть діти, люто підтримую український ВПК і готовий все, що від мене залежить, робити для нього», - сказав Резніков.

Міністр переконаний, що треба максимально швидко розвивати національний ВПК, бо це і є у тому числі запорука незалежності України; адже поки міжнародні партнери постачають зброю, а потім можуть припинити.

Читайте також: У клубі «Рамштайн» вже більше країн, ніж у НАТО - Резніков

«Тому ми маємо робити все – від гармат, снарядів, танків, літаків, ракет і т.д.», - наголосив очільник Міноборони.

Він також розповів, що багато прикладів, коли партнери не давали Україні певних видів озброєння, бо «боялися ескалації», а після використання українцями своєї зброї почала надходити й іноземна такого типу. Так, за словами Резнікова, було отримано протикорабельні «Гарпуни» після того, як українські «Нептуни» потопили флагман рф «москва».

Читайте також: Резніков оцінив загрози на лінії фронту: 800 кілометрів – особливо напружені

«Таких прикладів багато. Тобто нам починають щось давати, коли бачать, що ми все одно це робимо», - додав він.

Міністр підкреслив, що український «Нептун», «Стугна», «Корсар», «Вільха» та інші види озброєння нічим не гірші, а часто навіть кращі за подібні іноземні види озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-