У МЗС розчаровані реакцією Грузії на звернення Зеленського щодо лікування Саакашвілі

У МЗС розчаровані реакцією Грузії на звернення Зеленського щодо лікування Саакашвілі

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ висловили розчарування тим, що грузинська влада спекулює на темі війни в Україні, і поновили заклик надати Уповноваженому ВР з прав людини Дмитру Лубінцю доступ до Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться у дописі речника МЗС Олега Ніколенка у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Коментуючи заяву керівника правлячої партії Грузії, що приїзд Міхеїла Саакашвілі був спецоперацією України із втягування Тбілісі у війну, Ніколенко зауважив, що окремі грузинські політики вдаються до різних інсинуацій, аби зняти із себе відповідальність за грубі порушення прав людини у Грузії.

«Україна ніколи не втручалася і не планує втручатися у внутрішні справи Грузії. Натомість ми глибоко розчаровані, що грузинська влада спекулює на темі війни в Україні, щоб досягти своїх вузьких внутрішньополітичних цілей», - заявив речник МЗС.

Читайте також: Омбудсман закликає владу Грузії допустити його до Саакашвілі

Він додав, що Україна поновлює заклик надати доступ до Саакашвілі Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини.

«Закликаємо забезпечити українського громадянина належною медичною допомогою, а також задовільнити клопотання про відтермінування його покарання задля переведення до однієї з українських, західноєвропейських або американських клінік з метою подальшого лікування», - акцентував Ніколенко.

Читайте також: Саакашвілі відмовився від голодування через декілька годин після оголошення

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні у понеділок закликав владу Грузії перевести колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, громадянина України на лікування в закордонну клініку.

Керівник правлячої партії Грузії "Грузинська мрія" Мамука Мдінарадзе у відповідь на звернення Володимира Зеленського заявив, що відправлення Саакашвілі до Грузії було спецоперацією з метою втягування країни у війну та розколу в Грузії.

Фото: newsgeorgia.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-