Саакашвілі відмовився від голодування через декілька годин після оголошення

Саакашвілі відмовився від голодування через декілька годин після оголошення

Укрінформ
Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі ухвалив рішення відмовитися від голодування після того, як у ситуацію втрутилися депутати Європарламенту.

Про це повідомив адвокат Саакашвілі Вахтанг Барамашвілі, передає Укрінформ із посиланням на Новини-Грузія.

"Європарламентарії категорично просять мене припинити голодування, щоб не давати приводу відповідним службам стверджувати, ніби я сам завдаю собі шкоди", - зачитав заяву від імені Саакашвілі його адвокат.

Як пише Саакашвілі, депутати Європарламенту обіцяють мобілізувати всі дипломатичні зусилля для забезпечення захисту його «мінімальних прав».

Третій президент Грузії вже двічі оголошував голодування.

Раніше сьогодні, 14 грудня, Саакашвілі оголосив про те, що змушений знову вдатися до акції голодування, оскільки влада блокує його участь у судовому процесі.

У середу в Тбіліському міському суді мав розпочатися процес за клопотанням адвокатів про відтермінування покарання та звільнення за станом здоров'я Саакашвілі.

Читайте також: Лікарі виявили у Саакашвілі отруєння важкими металами

Минулого тижня засідання було відкладене, оскільки суддя дав час організувати дистанційну присутність Саакашвілі на процесі. Сьогодні Пенітенціарна служба заявила, що це неможливо з технічних причин.

Суддя призначив засідання на 22 грудня.

Як повідомлялося, громадянина України Міхеїла Саакашвілі затримали в Грузії 1 жовтня 2021 року після того, як він приїхав на батьківщину після восьмирічної відсутності. Йому висунуто обвинувачення у незаконному перетині кордону, який, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження в грузинському ув'язненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-