Саакашвілі знову оголосив голодування

Саакашвілі знову оголосив голодування

Укрінформ
Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, який перебуває у в'язниці, оголосив про початок голодування, вимагаючи гарантій його участі у засіданні суду через відеозв'язок.

Про це повідомляє Новини-Грузія, передає Укрінформ.

“Сьогодні мені було відмовлено у найелементарнішому: у праві бути присутнім на власному судовому процесі. Це порушення всіх грузинських і міжнародних норм, тому я змушений вдатися до крайньої форми протесту — голодування... Я усвідомлюю всі ризики, враховуючи мій нинішній стан здоров'я, але голодуватиму доти, доки не отримаю твердих гарантій увімкнути хоча б відеозв'язок”, - йдеться у листі Саакашвілі, який зачитав журналістам адвокат Шалва Хачапурідзе.

Читайте також: Лікарі виявили у Саакашвілі отруєння важкими металами

У середу в Тбіліському міському суді мав розпочатися процес за клопотанням адвокатів про відтермінування покарання та звільнення за станом здоров'я Саакашвілі.

Минулого тижня засідання було відкладено, оскільки суддя дав час, щоб організувати дистанційну присутність Саакашвілі на процесі. Сьогодні Пенітенціарна служба заявила, що це неможливо з технічних причин.

Суддя призначив засідання на 22 грудня.

Саакашвілі вже двічі оголошував голодування: перше тривало 50 днів, з моменту арешту 1 жовтня 2021 р. до 20 листопада того ж року, друге — 20 днів, з 21 лютого до 10 березня 2022 року.

Читайте також: Саакашвілі переводять із в'язниці до клініки у Тбілісі

Як повідомлялося, громадянина України Міхеїла Саакашвілі затримано в Грузії 1 жовтня 2021 року після того, як він приїхав на батьківщину після восьмирічної відсутності. Йому висунуто обвинувачення у незаконному перетині кордону, яке, за даними слідства, він здійснив 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, яке перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Україна офіційно визнала Саакашвілі потерпілим у справі про неналежне поводження в грузинському ув'язненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-