Саакашвілі переводять із в'язниці до клініки у Тбілісі

Саакашвілі переводять із в'язниці до клініки у Тбілісі

Укрінформ
Експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який перебуває в ув'язненні в Руставській в'язниці у Тбілісі, буде переведено на лікування до місцевої клініки для обстеження стану здоров'я.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Грузія Online.

Зазначається, що заяву про пропозицію Саакашвілі пройти медичне обстеження та, за необхідності, лікування у клініці у Тбілісі у вівторок зробив міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе.

У свою чергу Саакашвілі погодився на переведення до клініки "Вівамед" і зазначив, що воно може бути здійснено протягом найближчих днів.

«Саакашвілі підтвердив представникам Пенітенціарної служби, що готовий на переведення на обстеження завтра, післязавтра та в наступні дні. Але мова йшла, що сьогодні він не може поїхати, бо має зустрітися із сім'єю», - зазначає видання.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що зволікання з лікуванням Саакашвілі, який перебуває в тяжкому стані і потребує негайного лікування за кордоном, може призвести до його інвалідності або смерті.

Читайте також: Зволікання з лікуванням Саакашвілі може призвести до інвалідності чи смерті – Денісова

Громадянина України Міхеїла Саакашвілі затримали у Грузії 1 жовтня після того, як він приїхав на батьківщину після восьмирічної відсутності. Йому висунуто обвинувачення у незаконному перетині кордону, яке, за даними слідства, він скоїв 28 вересня, коли таємно прибув до грузинського порту Поті з України на судні, що перевозило вантажівку з молочною продукцією.

Стаття за незаконний перетин кордону передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Саакашвілі голодував 50 днів у в'язниці.

Україна офіційно визнала Саакашвілі постраждалим у справі про неналежне утримання у грузинській в'язниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-