Зволікання з лікуванням Саакашвілі може призвести до інвалідності чи смерті – Денісова

Зволікання з лікуванням Саакашвілі може призвести до інвалідності чи смерті – Денісова

Укрінформ
Громадянин України, голова виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеїл Саакашвілі перебуває у вкрай тяжкому стані і потребує негайного лікування за кордоном.

Це підтвердив лікар альтернативного медичного консиліуму, створеного при Народному захисникові Грузії Отар Тоїдзе, поінформувала уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Зволікання з лікуванням Міхеїла може призвести до його інвалідності, а в подальшому навіть до летальних наслідків», - наголосила Денісова.

Читайте також: Стан здоров’я Саакашвілі погіршився, у нього почали відмовляти ноги - Денісова

За її словами, народний захисник Грузії Ніно Ломджарія закликала владу країни виконати свої зобов'язання та забезпечила пацієнтові необхідне лікування, згідно з рекомендаціями альтернативного медичного консиліуму.

Уповноважена ВР нагадала, що неодноразово наголошувала на необхідності продовження лікування Саакашвілі у багатопрофільній цивільній клініці або за кордоном.

Читайте також: Саакашвілі заявляє, що йому обмежили побачення у в’язниці - тепер раз на місяць

«Закликаю владу Грузії забезпечити Саакашвілі належною медичною допомогою і дотримуватися норм міжнародного права, зокрема, третьої статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню», - поінформувала вона.

Як повідомлялося, 21 квітня Денісова заявила, що у експрезидента Грузії, громадянина України Міхеїл Саакашвілі наразі порушена артикуляція мови та почали відмовляти ноги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-