Стефанчук: Наш пріоритет — постійно тримати питання України на міжнародному порядку денному

Стефанчук: Наш пріоритет — постійно тримати питання України на міжнародному порядку денному

Укрінформ
Міжпарламентська дипломатія відіграє визначну, якщо не ключову, роль у прийнятті доленосних рішень, зокрема щодо України, підтримки українського народу у боротьбі з агресором та нашого євроінтеграційного поступу.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в ефірі національного телемарафону «Єдині новини», коментуючи останні рішення європейських парламентів, передає Укрінформ.

«Для нас це важливе рішення про повернення до великої європейської сім'ї, яке героїчно виборює Український народ. Європейські столиці нас почули і Україна стала державою-кандидатом. Така робота по адвокації є невіднятним компонентом нашої щоденної законотворчої діяльності», — підкреслив Стефанчук.

Читайте також: Стефанчук розповів, що буде зі справами, які розглядав ОАСК

Він наголосив, що велика робота, проведена останнім часом українськими парламентаріями, вже дала свої результати: світові уряди та парламенти підтримують нас у рішеннях, про які ще кілька місяців тому навіть не йшлося.

«Це тектонічні зміни! Те, про що раніше навіть боялися говорити, сьогодні стає реальністю! Європейський Парламент приймає рішення про визнання російського режиму, як терористичного; про визнання Голодомору, як геноциду українського народу. Це повторюють інші парламенти. Для нас важливо, щоб голос України щодо росії, як ворожої країни, яка здійснила агресію, не затихав у світі», — заявив Голова парламенту.

Читайте також: Рада виконала всі рекомендації Єврокомісії для переговорів про вступ України в ЄС – Стефанчук

За його словами, Верховна Рада України сьогодні працює зі світовими парламентами та урядами за головними для нашої держави сьогодні, під час війни, питаннями: визнання російського режиму терористичним або росію державою-спонсором тероризму; визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу; напрацювання єдиного механізму компенсації росією всіх завданих Україні збитків та притягнення росії до відповідальності; створення спеціального трибуналу для росії; виключення рф з усіх міжнародних організацій.

«Сьогодні наш пріоритет — постійно тримати питання України на міжнародному порядку денному. Всі рішення, які сьогодні приймаються на рівні парламентів зарубіжних країн, для нас є каталізатором того, що ми рухаємося правильним шляхом. І я переконаний, що ми маємо дуже багато друзів, однодумців і нашу справу доведемо до завершення», — підкреслив він.

Читайте також: Судова реформа стане однією з основ, на якій побудують нову Україну - Шмигаль

Як повідомлялося, Верховна Рада виконала свої зобов'язання та ухвалила законопроєкти, які були необхідні для виконання семи рекомендацій Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-