Маркарова не бачить ризиків втрати у Конгресі США двопартійної підтримки допомоги для України

Маркарова не бачить ризиків втрати у Конгресі США двопартійної підтримки допомоги для України

Укрінформ
Посол України в США Оксана Маркарова не бачить ризиків втрати потужної двопартійної підтримки у питаннях надання Україні безпекової допомоги Сполученими Штатами після проміжних виборів до Конгресу США.

Про це Маркарова заявила під час онлайн-діалогу з академічною спільнотою Львівської політехніки в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У питаннях безпекової допомоги у нас ніколи не було великих розбіжностей і раніше. Це питання завжди мало дуже чітку двопартійну підтримку, і те, що ми чуємо зараз від конгресменів і сенаторів, які були переобрані і продовжать працювати, і від нових, з якими ми вже зараз починаємо активні контакти, я не бачу ризиків щодо збереження такої потужної двопартійної підтримки", - сказала посол України.

Читайте також: Маркарова закликала США прискорити передачу систем ППО Україні

Вона додала, що це потребуватиме багато роботи і постійної залученості. Водночас Маркарова зазначила, що допомога Україні відповідає стратегічним інтересам США, їхнім принципам і цінностям, а також оцінкам ризиків того, що перемога росії у війні буде загрозою для всіх демократій.

"І якщо вже зовсім прагматично говорити, то набагато дешевше допомогти нам перемогти росію, поки це ще в Україні, ніж якщо, не дай боже, ця війна перекинеться в інші країни. Тоді доведеться не тільки надавати допомогу збройно, а й пряму військову - надсилати чоловіків і жінок воювати за інших членів НАТО. Нам не потрібні, як кажуть, boots on the ground, нам потрібні максимальна допомога з озброєнням і фінансами, щоб ми перемогли", - резюмувала посол України.

Читайте також: Зеленський сподівається на продовження допомоги від США після виборів до Конгресу

Як повідомлялося, проміжні вибори до Конгресу США відбулися 8 листопада. Американці переобирали усіх 435 членів Палати представників та 35 зі 100 членів Сенату на наступні шість років.

За попередніми підсумками голосування, Республіканська партія поки що має більше місць у Палаті представників, ніж Демократична. У Сенаті спостерігається баланс сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-