Маркарова закликала США прискорити передачу систем ППО Україні

Маркарова закликала США прискорити передачу систем ППО Україні

Укрінформ
Посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова закликала США зробити все можливе, аби прискорити поставки зброї для ЗСУ, особливо комплексів протиповітряної оборони, на тлі останніх ракетних атак рф по українських містах.

Про це вона заявила в неділю під час прямого ефіру на телеканалі CBS News, передає кореспондент Укрінформу.

«На жаль, ці системи важко виробляти, і вони ще не готові… Але ми робимо все можливе і просимо наших партнерів зробити все можливе, щоби прискорити не лише доставку, а й процес замовлення систем», — сказала глава української дипломатичної місії у Вашингтоні.

Вона підкреслила, що вкрай необхідно захистити якомога більше українських населених пунктів від російських ракет, від яких страждають мирні жителі, в тому числі діти.

Маркарова підкреслила, що від путіна можна очікувати будь-чого попри його заяви, тим більше що розгорнута в рф останніми тижнями мобілізація стала провальною, бо не принесла йому жодних переваг.

Читайте також: ППО для України зараз важливіша за танки - Бербок

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати заявили про наміри відправити в Україну вісім передових зенітно-ракетних комплексів NASАMS. Напередодні у Пентагоні уточнили, що два комплекси мають бути відправлені найближчим часом, решта шість – у більш тривалій перспективі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-