ППО для України зараз важливіша за танки - Бербок

ППО для України зараз важливіша за танки - Бербок

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок вважає надзвичайно важливою підтримку України в аспекті захисту від російських ракет.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу Рhoenix у кулуарах з’їзду партії «Зелених».

«Щойно на початку тижня ми побачили, наскільки важлива протиповітряна оборона. На щастя, половину ракетних атак на Київ вдалося перехопити, також завдяки нашим постачанням зброї», - заявила політик.

Тому, за її словами, «подальша підтримка буде, особливо у сфері ППО».

Натомість Бербок вважає надання Україні танків «не таким актуальним питанням» у нинішній ситуації. Вона зазначила, що завдяки кільцевому обміну через інші країни було знайдено танки, які вкрай потрібні Україні. Крім того, зауважила міністр, завдяки тому, що українські війська просунулися під час успішної контратаки далі на сході, було захоплено велику кількість російських танків, які зараз успішно використовуються.

Читайте також: Франція проведе навчання для двох тисяч українських військових

Напередодні Бербок, виступаючи з трибуни з’їзду в Бонні, зазначила: «Кожен день цієї війни – катастрофа… І тому ми беремо на себе цю відповідальність. Ми допомагаємо людям захистити своє життя... Ми підтримуємо Україну гуманітарно, фінансово, але також і зброєю для самозахисту, саме тому, що ми є партією миру та прав людини».

Міністр підкреслила, що провину за війну в Україні, а також за зростання цін несе виключно президент росії володимир путін.

Вона додала, що робить разом з урядом, з партнерами все, щоби ця жахлива війна не перекинулася на інших. «Зелені», які наразі перебувають в уряді, вважають своєю відповідальністю робити те, що є правильним, додала глава МЗС. «У цій ситуації ми робимо все, ми боремося за мир кожного дня. Разом з Червоним Хрестом боремося за гуманітарні коридори, за те, щоби ЗАЕС була безпечна», - зазначила політик. Вона закликала ті країни, які до цього не позиціонували себе, зробити це зараз, це й їх відповідальність.

«З 24 лютого кожен має зробити вибір, вирішивши, на чийому він боці», - заявила Бербок.

«Давайте покажемо, що ми сильніші за цю війну», - закликала Бербок.

Читайте також: Українцям дали поради, як убезпечитись від дронів-камікадзе

У центрі уваги другого дня партійного з’їзду була зовнішня політика та політика безпеки. У з’їзді взяли участь 800 делегатів.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-