Зеленський сподівається на продовження допомоги від США після виборів до Конгресу

Зеленський сподівається на продовження допомоги від США після виборів до Конгресу

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський подякував Сполученим Штатам за надану військову допомогу та висловив сподівання щодо її збереження у тому ж обсязі після виборів до Конгресу.

Про це він заявив у інтерв’ю журналістці телеканалу CNN Крістіані Аманпур, передає Укрінформ.

Коментуючи неоднозначні заяви з боку республіканців щодо скорочення допомоги Україні в разі перемоги на проміжних виборах до Конгресу, Зеленський висловив сподівання, що двопартійна підтримка США військових зусиль України триватиме незалежно від їхнього результату.

«Ми вдячні за двопартійну підтримку. Ми б дуже хотіли, щоб ця двопартійна підтримка залишилася і після виборів», - сказав він.

«Дуже важливо зберегти цей рівень підтримки, тому що підтримка США надсилає дуже важливий, потужний сигнал», - додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у США у вівторок відбулися проміжні вибори до Конгресу США. За попередніми прогнозами, республіканці заберуть у демократів контроль. Наразі підрахунок голосів усе ще продовжується.

Президент США Джо Байден заявив, що очікує продовження безперервної допомоги Україні з боку США – попри скептицизм, висловлений республіканцями. Він додав, що сподівається побачити «двопартійний консенсус» у Конгресі щодо підтримки нашої країни.

Читайте також: Трамп розчарований результатами проміжних виборів у США, але вважає їх перемогою республіканців

Глава Білого дому також підкреслив, що твердження республіканців про «незаповнений чек» у контексті допомоги Україні є неправильним, оскільки США не пропонували безмежної підтримки українським партнерам. І досі, за його словами, Вашингтон не надав їм деякі потужні види озброєнь, зокрема, літаки.

За прогнозами політологів, якщо демократи втратять більшість в обох палатах Конгресу, це послабить позицію адміністрації президента США Джо Байдена, а також знизить його шанси на переобрання в 2024 році. Республіканці, отримавши більшість, можуть виконати свої попередні заяви, що уріжуть розміри допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-