Заступник глави ОП обговорив у Польщі гарантії безпеки України та інтеграцію в ЄС

Заступник глави ОП обговорив у Польщі гарантії безпеки України та інтеграцію в ЄС

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква під час робочого візиту до Польщі обговорював безпекові питання, у тому числі щодо гарантій безпеки України, питання інтеграції в ЄС, а також поспілкувався з українськими студентами.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, у Варшаві Жовква мав зустріч із нещодавно призначеним міністром у справах Європейського Союзу Польщі Шимоном Шинковським вель Сенком.

Сторони обмінялися думками щодо безпекової ситуації в Україні та на Європейському континенті загалом. У цьому контексті було відзначено вагому роль Польщі як потенційного гаранта безпеки України в межах Київського безпекового договору, зауважили в ОП.

Повідомляється, що особливу увагу співрозмовники приділили європейській інтеграції України. Заступник керівника ОП подякував Польщі за активне просування серед іноземних партнерів необхідності якнайшвидшого приєднання України до ЄС.

«Високо цінуємо, що Польща перебуває у фарватері поступу України на шляху до ЄС і докладає значних політичних і практичних зусиль для переходу нашої країни на наступний щабель – до початку переговорів про вступ», – зазначив Жовква.

Він також провів робочу зустріч з віцеректором Коледжу Європи в Натоліні (Варшава) Евою Ошнєцькою-Тамецькою щодо форматів потенційної взаємодії у підготовці українських фахівців до процесу передвступних переговорів.

Крім того, Жовква поспілкувався зі студентами з України, які навчаються в коледжі Європи в Натоліні.

«Євроінтеграційний досвід Польщі для нас дуже важливий, і ми вдячні польській стороні за відкритість і готовність ним поділитися», – резюмував заступник керівника ОП.

Читайте також: В ОП обговорили з представником Ісландії підтримку євроатлантичної інтеграції України

Як повідомлялося, 14 листопада Жовква перебував з робочим візитом у Литовській Республіці. Під час зустрічі з радниками президентів Естонії, Латвії, Литви, Польщі він наголосив на необхідності продовжувати надавати військово-технічну допомогу Україні та посилювати санкційний тиск на російську федерацію.

Під час зустрічі з Президентом Литви Гітанасом Наусєдою заступник керівника ОП подякував за багатовимірну допомогу Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-