В ОП обговорили з представником Ісландії підтримку євроатлантичної інтеграції України

В ОП обговорили з представником Ісландії підтримку євроатлантичної інтеграції України

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква провів телефонну розмову із зовнішньополітичним радником прем’єр-міністра Ісландії Аудуном Атласоном й обговорив з ним питання підтримки ісландською стороною євроатлантичної інтеграції України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОП.

Зокрема, Жовква привітав Ісландію з початком головування в Комітеті міністрів Ради Європи, яке триватиме до травня 2023 року.

Представник ОП відзначив важливість підтримки ісландською стороною суверенітету й територіальної цілісності України, а також міжнародних зусиль щодо засудження російської збройної агресії та притягнення росії до відповідальності.

Читайте також: Головування Швеції у Раді ЄС має стати рушійною силою підтримки України з боку Євросоюзу – Жовква

Окремо він подякував за практичну допомогу, яку Ісландія надає Україні від початку повномасштабного вторгнення рф, зокрема за пряму бюджетну підтримку, фінансову допомогу через міжнародні організації та санкційний тиск на державу-терориста.

«Ми особливо цінуємо гуманітарну допомогу з боку Ісландії, зокрема, надання прихистку й підтримки для майже 2 тисяч тимчасових переселенців з України», – підкреслив Жовква.

Читайте також: Глава МЗС Естонії представив програму дій для зміцнення відносин між НАТО та Україною

Заступник керівника ОП поінформував Атласона про ініціативу України щодо надання їй міжнародних гарантій безпеки у межах Київського безпекового договору.

«Розраховуємо на підтримку Ісландії як країни – члена НАТО у питанні просування України до Альянсу», – наголосив представник Офісу Президента.

Читайте також: НАТО закликає до продовження «зернової угоди»

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоуттір заявила, що підтримка Києва нордичними країнами залишається твердою та непохитною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-