Британія про фейки рф щодо біологічної зброї: Скільки ще Радбез ООН терпітиме ці нісенітниці?

Британія про фейки рф щодо біологічної зброї: Скільки ще Радбез ООН терпітиме ці нісенітниці?

Укрінформ
рф цілеспрямовано засмічує порядок денний Ради Безпеки ООН нісенітницями, замість того щоб виконувати власні зобов'язання.

Про це заявила постійна представниця Великої Британії при ООН Барбара Вудворд на засіданні Радбезу, скликаному росією з приводу «військово-біологічної діяльності США в Україні».

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, вона нагадала, що рф від початку широкомасштабного вторгнення в Україну намагається поширювати «дикі заяви» на засіданнях Радбезу.

«Відтоді російська федерація неодноразово повторювала свої дії, поширювала дезінформацію, включаючи дикі заяви про брудні бомби, хімічну зброю та оборонні біологічні дослідження. Скільки ми маємо ще терпіти ці нісенітниці?», - сказала Вудворд.

Читайте також: ЦПД викрив чергові російські фейки про «біолабораторії» в Україні

За її словами, у вересні в Женеві на конференції з роззброєння у присутності 89 держав під а слухань щодо виконання Конвенції про заборону біологічної та токсичної зброї росія висувала подібні звинувачення.

«Нічого, окрім спотворення різних публічних документів та скопійованих і вставлених зображень з Вікіпедії... Реакція переважної більшості інших держав-учасниць була чіткою: росія повинна припинити свою агресію та дезінформаційну кампанію проти України», - зазначила вона.

Читайте також: США і Україна розвінчали у Женеві російську брехню про біолабораторії – Держдеп

За її словами, усі претензії росії були розглянуті й відхилені, тому «пропозиції щодо подальших розслідувань були б марною тратою часу Радбезу».

Є багато питань, які потребують нашої уваги, але росія засмічує порядок денний теоріями змови. Замість того, щоб намагатися очорнювати Україну, рф повинна зосередитися на своїх власних зобов'язаннях, у тому числі перед ООН, і припинити цю війну, додала вона.

Читайте також: У МЗС відповіли на звинувачення росії щодо створення в Україні біологічної зброї

Як повідомляв Укрінформ, раніше росія надіслала до Радбезу «проєкт резолюції» про створення комісії для розслідування «діяльності біолабораторій США в Україні», а також «скаргу» щодо їхньої діяльності.

російська делегація ще в березні скликала позачергове засідання Радбезу ООН для поширення фейків з приводу «військово-біологічної діяльності США на території України».

У четвер члени Радбезу в закритому режимі проводять консультації на вимогу росії щодо нібито підготовки «брудної бомби» в Україні.

У середу росія ініціювала засідання Радбезу у відповідь на листи, надіслані до РБ Францією, Німеччиною, Великою Британією та США, у яких зазначається, що передача Іраном дронів до рф суперечить резолюції 2231 щодо обмежень накладених на продаж зброї Тегераном. росія стверджувала, що керівництво ООН не вповноважене надсилати експертів для інспекції на заклик членів організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-