Кулеба поставив послам нові завдання у сферах оборони й енергетики

Кулеба поставив послам нові завдання у сферах оборони й енергетики

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів онлайн-нараду з послами, на якій поставив їм нові завдання у військовій та енергетичній сферах.

Про це глава української дипломатії повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Нині два ключові пріоритети, які визначив для дипломатів Президент Зеленський, - це зброя та енергетика. Сьогодні я зібрав усіх послів України на онлайн-нараду з цих тем», - написав Кулеба.

Він зазначив, що МЗС від початку повномасштабної війни спільно з Офісом Президента, Міністерством оборони, Міністерством інфраструктури, ГУР, СЗР докладає зусиль для отримання Україною протиповітряної оборони, важкої зброї, бронетехніки, артилерії, боєприпасів.

«Сьогодні ми поставили на системну основу ще один процес. Я запросив на нараду керівництво Укроборонпрому. Будемо залучати іноземних партнерів до розбудови вітчизняного ОПК. Ідея в тому, щоб не лише тягнути до нас іноземну зброю, а й суттєво розвинути власні потужності», - пояснив очільник МЗС.

Читайте також: Україна дала запит Італії на комплекси протиповітряної оборони SAMP-T – Зеленський

Серед завдань, які стоять перед дипломатами, він назвав доступ до іноземних технологій для виготовлення української зброї, розвиток ремонтного і виробничого потенціалу, допомога Укроборонпрому в розвитку міжнародної співпраці.

Коментуючи нагальні проблеми у сфері енергетики, Кулеба зазначив, що тепер і він, і посли України швидко опановують усе, що стосується генераторів потужністю від 6,3 до 98 кВт, а також від 50 до 500 кВт.

«Ми спільно з Міненерго, Укренерго та усією енергетикою України вже тягнемо зі світу все необхідне для відновлення енергосистем - з усіх країн та в найкоротші терміни», - повідомив міністр.

Читайте також: В ОП анонсували жорсткіші обмеження електроенергії в центральних областях України

Він запевнив, що дипломати робитимуть усе, щоб на фронті була зброя, а в оселях українців - світло, тепло і вода.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 27 жовтня, загарбники цієї ночі атакували одну з громад Київщини, є кілька влучань по об’єкту інфраструктури.

Диспетчерський центр Укренерго дав обленерго команду обмежити споживання електроенергії у Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській і Житомирській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-