Україна дала запит Італії на комплекси протиповітряної оборони SAMP-T – Зеленський

Україна дала запит Італії на комплекси протиповітряної оборони SAMP-T – Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розраховує на продовження тісних взаємин із Італією і сподівається на надання Україні систем протиповітряної оборони, зокрема SAMP-T. Про таку потребу вже поінформований італійський уряд.

Про це він сказав в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera, повідомляє Укрінформ.

«Системи протиповітряної оборони. На сьогодні це для нас найбільший пріоритет. Ви знаєте, чому. Тому що ми хочемо, щоб наші люди повернулися додому з-за кордону, щоб їхні діти мали змогу піти до школи, до університету тощо. Але без безпеки, без ППО ми не можемо це забезпечити. Дуже небагато країн виробляють ППО – не лише мають, а й виробляють. Італія разом з Францією та Німеччиною виробляє комплекси SAMP-T. І ми їх потребуємо», - зазначив Зеленський.

Він розповів, що вже інформував італійський уряд про такі потреби.

У той же час глава держави зауважив, що наразі мав лише одну телефонну розмову з новою Прем’єр-міністром Італії Джорджою Мелоні і запросив її відвідати Україну.

«Думаю, ми будуємо новий рівень відносин між Україною та Італією. Це відбувалося впродовж урядування Маріо Драгі. Це стало можливим завдяки йому та італійському суспільству. Ми побудували дуже сильні, міцні стосунки. І я не хочу їх зруйнувати. І я сказав це Джорджі, вона відповіла: «Так, звичайно. Я дійсно підтримую вас і хочу мати відносини на такому ж високому рівні, який був. І теж не хочу їх руйнувати», - підкреслив Президент.

Читайте також: Лідери США та Італії домовилися продовжувати надавати допомогу Україні

Зеленський запевнив, що Україна чесна й відкрита у взаєминах з Італією, вдячна за вже надану велику допомогу. Він висловив сподівання на подальшу підтримку італійцями українців.

Як повідомлялося, нова очільниця італійського уряду Джорджа Мелоні під час свого першого виступу у парламенті 25 жовтня заявила, що Італія не буде піддаватися енергетичному шантажу путіна й надалі підтримуватиме Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-