рф почала інформаційну кампанію щодо «брудної бомби» для легалізації своїх злочинів – Подоляк

рф почала інформаційну кампанію щодо «брудної бомби» для легалізації своїх злочинів – Подоляк

Укрінформ
російська федерація почала організовану інформаційну кампанію щодо «брудної бомби» для легалізації своїх злочинів.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк зазначив у Твіттері.

"Дзвінки шойгу та герасимова, заяви лаврова та пєскова - росія почала організовану інформаційну кампанію щодо "брудної бомби" для легалізації своїх злочинів. Але дії важливіші за балаканину. Україна завжди тримає двері відкритими до перевірок МАГАТЕ. Чи готова до перевірок Москва?", - заявив Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Читайте також: Ядерний шантаж рф: Кулеба і Колонна скоординували кроки в рамках ООН і МАГАТЕ

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба офіційно запропонував МАГАТЕ направити експертів на ядерні об’єкти України, щоб спростувати брехню рф про "брудну бомбу".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-