Посол України пояснив відсутність різких заяв Анкари на масовані ракетні атаки рф

Посол України пояснив відсутність різких заяв Анкари на масовані ракетні атаки рф

Укрінформ
Масовані ракетні атаки рф по території України викликали у Туреччині великий шок, а відсутність різких заяв Анкари з цього приводу зумовлена бажанням продовжувати посередницькі зусилля.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Туреччині це (масовані ракетні атаки рф по території України. – ред.) викликало великий шок… Різких заяв (офіційної Анкари - ред.) не було, але суспільство відреагувало досить серйозно», - сказав Боднар.

Він зазначив, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу відразу зателефонував українському колезі Дмитру Кулебі, у медіапросторі Туреччини розкривалися всі деталі цих варварських атак, а інформкампанія посольства України з цього приводу отримала резонанс, розуміння і підтримку з боку турецького суспільства.

За словами Боднара, відсутність таких різких заяв, як від деяких інших країн, пов’язана насамперед із прагненням Туреччини продовжувати свої посередницькі зусилля.

«Це політика Туреччини, яка не приєдналася до санкцій і продовжує тримати певний діалог з росією, а також певну співпрацю», - констатував посол.

Він зауважив, що така політика є певним віддзеркаленням суспільних настроїв у країні, оскільки більш як 70% населення вважають, що Туреччина має залишатися країною-посередником, яка буде рівно дистанційована від обох сторін конфлікту і зможе досягти реалізації своїх інтересів саме з таких позицій.

Читайте також: Посол України про зустріч Ердогана і путіна: Анкара знає про нашу позицію щодо переговорів з рф

«З іншого боку, є заяви турецького МЗС, що Туреччина ніколи не сходила з треку підтримки України - політичної, надання гуманітарної допомоги та постачання озброєнь, які ми наразі маємо, а також підтримки в міжнародних організаціях. А посередницькі послуги реалізуються тільки у конкретних випадках і в тому числі з урахуванням звернень української сторони», - зазначив дипломат.

Як повідомлялося, 10 жовтня російські війська завдали наймасовішого від початку повномасштабного вторгнення ракетного удару по всій території України. Росіяни застосували крилаті ракети повітряного, морського та наземного базування, балістичні ракети, зенітні керовані ракети, розвідувальні та ударні БПЛА. Від обстрілів загинуло 19 осіб, іще 105 було поранено. Внаслідок ударів пошкоджено 11 важливих об'єктів інфраструктури у 8 регіонах та місті Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-