Єрмак закликав китайських діячів культури й науки поширювати ідею Саміту миру

Єрмак закликав китайських діячів культури й науки поширювати ідею Саміту миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак закликав китайських діячів культури та науки поширювати ідею необхідності підтримки України та Формули миру.

Про це інформує пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

«Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак узяв участь у відеоконференції з китайськими діячами культури та науки в межах міжнародного проєкту України та Китаю «Я з тобою» на підтримку миру. Його назва співзвучна з назвою пісні «Я з тобою», яку в лютому 2020 року створив на слова китайського поета український композитор Мирослав Скорик на підтримку народу та медиків Китаю в боротьбі з коронавірусом», - йдеться в повідомленні.

Єрмак підкреслив, що внесок культурної дипломатії в досягнення миру є дуже важливим, оскільки мистецтво об’єднує людей. Він додав, що Україна цінує співпрацю з Китаєм.

«Президент Зеленський запропонував Формулу миру. І оскільки Росія не має доброї волі припинити війну, то міжнародна спільнота має змусити її. Просимо вас, шановні китайські друзі, поширювати ідею проведення Саміту, інформацію про нього, поширювати ідею необхідності підтримки України та Української формули миру», – зазначив Єрмак.

Читайте також: Зеленський запросив на Саміт миру лідерів Румунії, Анголи та Іраку

Керівник Офісу Президента наголосив, що Українська формула миру базується на Статуті ООН. Саме тому дуже важлива участь максимальної кількості лідерів держав, які поважають міжнародне право, зокрема країн Глобального Півдня та Китаю.

Президент Чжецзянської компанії з розвитку культури й туризму «Юнчан Леді» Чжао Юнцян та ректор Хебейської міжнародної академії музики й мистецтв ім. П. Чайковського Ян Хепін зауважили, що хочуть і надалі посилювати культурний та освітній обмін між країнами.

«Дуже сподіваюся, що Україна зможе здобути мир, і діти двох народів зможуть навчатися під мирним небом. Сподіваюся, що війна якнайшвидше закінчиться, і наш проєкт зможе продовжитись і бути успішним», – сказав Юнцян.

Читайте також: Для України дуже важливо, щоб Китай був присутнім на Саміті миру - Єрмак

Своєю чергою представник китайських студентів та аспірантів Національної музичної академії України ім. П. Чайковського Сунь Цин зазначив, що важливо реалізовувати пункти Української формули миру.

Як повідомляв Укрінформ, під час інавгураційного Глобального саміту миру обговорять ядерну та харчову безпеки, повернення викрадених дітей Україні та обмін «всіх на всіх».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-