Для України дуже важливо, щоб Китай був присутнім на Саміті миру - Єрмак

Для України дуже важливо, щоб Китай був присутнім на Саміті миру - Єрмак

Укрінформ
Для України є дуже важливим, щоб Китай був присутнім на Саміті миру, який планується в середині червня у Швейцарії.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає кореспондент Укрінформу.

«Китайська сторона, вона не говорить і не дає оцінки на сьогоднішній день щодо своєї можливої участі у Саміті миру. Ми продовжуємо працювати (над цим – ред.). Для нас дуже важливо, щоб Китай на найвищому рівні був присутній на цьому Саміті миру, бо Китай є впливовою країною. І впливовою не тільки на світову політику - у першу чергу, він має дуже потужний вплив на країну-агресора», - зазначив він.

Відповідаючи на питання, як офіційний Київ прочитав підсумки візиту Президента РФ Володимира Путіна до Китаю, Єрмак заявив, що найголовніше – те, що станом на сьогодні РФ робить спроби щодо того, щоб протиставити дійсно потужну підтримку навколо України відносинам з деякими країнами світу.

Керівник ОП сказав, що він би не робив станом на сьогодні висновків про те, що Китай зайняв якусь позицію щодо підтримки РФ. За його словами, Китай дуже чітко висловлюється і чітко говорить про те, що вони абсолютно поважають територіальну цілісність України.

«Ми їм взагалі дуже вдячні за те, що вони показують свою зацікавленість брати участь у мирному процесі. А те, що станом на сьогодні у нас іноді можуть бути різні думки щодо шляху – це, як я вважаю, є абсолютно нормальним. Головне – щоб ми були єдині у принципах», - наголосив він.

Читайте також: Україна перед Самітом миру впевнилася у підтримці країн Ради Європи - МЗС

Єрмак поінформував, що про ці принципи він чув від представника Китаю під час зустрічі на рівні радників з питань нацбезпеки. За його словами, ніхто не ставив під сумнів ані незалежність, ані територіальну цілісність, ані суверенітет (України – ред.).

«І більше того, ніхто навіть не ставить під сумнів, що це – агресія, і хто є агресором. І це, мені здається, є найбільш важливим», - зазначив керівник ОП.

Як повідомлялося, вже 50 країн зі 160 запрошених підтвердили, що візьмуть участь у Глобальному саміті миру, що має відбутися у Швейцарії в середині червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-