Посол України про зустріч Ердогана і путіна: Анкара знає про нашу позицію щодо переговорів з рф

Посол України про зустріч Ердогана і путіна: Анкара знає про нашу позицію щодо переговорів з рф

Укрінформ
Президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану добре відома позиція України щодо переговорів з росією: жодні перемовини про завершення війни неможливі без нашої участі, умовою їх відновлення має бути виведення російських військ з усієї української території, з путіним ніхто не розмовлятиме.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на онлайн-брифінгу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат зазначив, що, за очікуваннями турецької сторони, на сьогоднішній зустрічі президентів Ердогана і путіна в Астані насамперед буде йтися про продовження зернової ініціативи, термін дії якої закінчується в листопаді. За його словами, ця угода вигідна і турецькій стороні, тому її пролонгація є одним з основних завдань лідера Туреччини на зустрічі з кремлівським диктатором.

Читайте також: Штати не вестимуть переговори з росією від імені України – Держдеп

Другою темою перемовин може стати розширення переговорного майданчика щодо завершення війни в Україні із можливим залученням західних країн, зазначив Боднар.

«Для нас найбільш критично – щоб без нас не було жодних переговорів, тобто нічого про Україну без України. Це однозначний принцип, і турецька сторона це абсолютно нормально сприймає. Другий принцип –що переговори з путіним ніхто з нашого боку вести не буде, а умова відновлення переговорів з країною-агресором – це виведення російських військ з території України. Це також в Анкарі чітко розуміють», - сказав посол.

Як повідомлялося, у четвер, 13 жовтня, в Астані відбудеться зустріч російського диктатора володимира путіна з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом.

За повідомленнями турецьких ЗМІ, очікується, що президент Ердоган на зустрічі з путіним закличе до зниження напруження та зближення сторін за посередництва Туреччини.

Читайте також: У Євросоюзі не визнаватимуть паспорти рф, видані на окупованих територіях України та Грузії

Раніше у турецьких ЗМІ з’явилася інформація, що Анкара планує посадити за стіл переговорів із росією представників США, Франції, Німеччини та Великої Британії.

Президент України Володимир Зеленський 4 жовтня своїм Указом ввів у дію рішення РНБО про неможливість переговорів з російським диктатором володимиром путіним та санкції проти рф.

Фото: DHA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-