Лубінець вимагає від ООН конкретних кроків щодо зупинення російської агресії

Лубінець вимагає від ООН конкретних кроків щодо зупинення російської агресії

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та Спеціальний доповідач Ради ООН Морріс Тідбол-Бінз обговорили діяльність Організації у контексті порушення Росією прав людини в Україні.

Про це омбудсмен повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Зустрівся зі Спеціальним доповідачем Ради ООН з прав людини з питань позасудових страт, страт без належного судового розгляду або свавільних страт Моррісом Тідбол-Бінзом», - поінформував він.

За його словами, серед ключових тем обговорення - порушення Росією прав людини в Україні, діяльність ООН у цьому контексті, зокрема Спеціального доповідача, а також висвітлення порушення прав людини Росією у його звітах і доповідях.

Посадовці також обговорили діяльність Офісу Омбудсмена в областях України та ймовірну поїздку Тідбола-Бінза на Харківщину.

Читайте також: Лубінець та посли ЄС з прав людини обговорили повернення українців додому

«Наголосив, що в Генеральній асамблеї ООН на найвищому рівні мають порушити питання щодо того, як реагувати на порушення прав людини будь-якою країною, а наразі – безпосередньо зупинення агресії РФ. Нам потрібні механізми, які працюватимуть», - зауважив омбудсмен.

Водночас Лубінець висловив слова вдячності Спеціальному представнику за персональний візит до України.

«Сподіваюся, що всі злочини РФ будуть висвітлені у доповідях і звітах ООН», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, Україна очікує від Європейського суду з прав людини на рішення стосовно позову про порушення Росією прав людини після окупації Автономної Республіки Крим у 2014 році.

Фото: Дмитро Лубінець, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-