Президент подякував міжнародним партнерам за засудження псевдореферендумів

Президент подякував міжнародним партнерам за засудження псевдореферендумів

Укрінформ
Україна продовжує дипломатичну активність, спрямовану на те, щоб усі партнери України та держави світу розуміли, які нові кроки до ескалації робить цими днями держава-терорист.

Про це сказав у своєму зверненні Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

Він повідомив, що говорив сьогодні з Президентом Польщі Анджеєм Дудою і Премʼєр-міністром Італії Маріо Драґі. Провів зустріч зі спікером Національної асамблеї Франції.

Президент подякував партнерам за чітке засудження російських псевдореферендумів та спроби анексії нашої території, яка зараз готується кремлем.

"Дякую нашим польським братам за безцінну оборонну підтримку та нашу взаємодію заради спільної безпеки. І сьогодні в розмові з Анджеєм Дудою, з паном Президентом, обговорили, як ми можемо ще зміцнити ці наші відносини. Обговорили також і транскордонну співпрацю. Маємо зробити все, щоб у наших народів не було жодної перешкоди для економічних та будь-яких інших відносин", - сказав Зеленський.

Читайте також: Шмигаль — спікеру парламенту Франції: Очікуємо визнання росії державою-терористом

Глава Держави висловив вдячність Премʼєр-міністру Драґі за принципове засудження російських ескалаційних кроків. Ми обмінялися думками щодо того, які ще кроки у наших двосторонніх відносинах з Італією та у багатосторонніх відносинах на рівні ЄС можуть дати всім нам у Європі більше захисту.

Перший в історії візит в Україну голови нижньої палати парламенту Франції відбувається у час, коли солідарність між лідерами на всіх рівнях є визначальною для майбутнього демократичного світу.

"Я подякував пані спікеру Національних зборів Франції та її колегам-парламентарям за готовність і надалі допомагати нам боронити незалежність України та свободу всієї Європи", сказав він.

Читайте також: Зеленський закликав французьких парламентаріїв визнати росію державою-спонсором тероризму

Поспілкувався Глава держави сьогодні і з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії на базі університету Цюриха. За його словами, дуже важливо, що Швейцарія та її громадяни не залишаються нейтральними, а підтримують прагнення українців жити вільно й у мирі.

"Всі у світі добре розуміють, що насправді означатиме така спроба анексії. Вона означатиме не те, на що сподіваються у кремлі", - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-