В ОП розцінюють будь-яку участь у «референдумах» посяганням на територіальну цілісність України

В ОП розцінюють будь-яку участь у «референдумах» посяганням на територіальну цілісність України

Укрінформ
Будь-яка участь у так званих "референдумах" на тимчасово окупованих територіях кваліфікуватиметься як посягання на територіальну цілісність України.

Про це радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив у Твіттері, повідомляє Укрінформ.

"Щодо так званих "референдумів". Українці, які перебувають на окупованих територіях, мають бути пильними та не давати своїх паспортних даних стороннім особам. Будь-яка участь у "референдумах" кваліфікуватиметься як посягання на територіальну цілісність України", – зазначив він.

Читайте також: Верещук закликає українців на окупованих територіях не брати участь у «референдумах»

Окрім того, радник керівника ОП наголосив, що світова спільнота має негайно та жорстко відреагувати на спробу анексії території України, посиливши допомогу зброєю та запровадивши нові економічні секторальні санкції щодо росії. "Кремль виступає проти постачання сучасних танків та ATACMS для України? Час дати це", – додав Подоляк.

Як повідомлялося, російські ЗМІ пишуть, що на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

Читайте також: «референдуми» на захоплених територіях будуть ефемерними, як і мета «спецоперації» рф - Стефанчук

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – повідомляє «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що держдума підтримає вступ "днр" і "лнр" до складу країни.

Читайте також: Кулеба: Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

Міністерство закордонних справ України, Центральна виборча комісія та низка українських високопосадовців заявили, що що так звані "референдуми" не матимуть жодних юридичних наслідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-