Верещук закликає українців на окупованих територіях не брати участь у «референдумах»

Верещук закликає українців на окупованих територіях не брати участь у «референдумах»

Укрінформ
Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає українців на тимчасово окупованих територіях не брати участь у жодних "референдумах".

Як передає Укрінформ, про це Верещук сказала в ефірі телемарафону.

"Я вкотре закликаю наших громадян, українських громадян, які зараз вимушено перебувають на ТОТ, не брати участь у жодних референдумах, ігнорувати, не йти, не брати участь у дільничних комісіях, чи як вони це називають. Взагалі ігнорувати цей процес, і тим самим допомогти армії, і допомогти собі", - сказала Верещук.

Вона зазначила, що Кабмін рекомендував Верховній Раді невідкладно розглянути законопроєкт, де передбачена відповідальність за примушення до паспортизації.

"Якщо держслужбовець, громадянин України отримає такий паспорт, то він буде покараний від 10 до 15 років. Якщо буде проводитись пропаганда російського паспорта, то люди будуть покарані від 5 до 8 років. Якщо буде здійснюватися примус, то ті, хто буде здійснювати примус, можуть отримати до 12 років", - додала Верещук.

Як повідомлялося, російські ЗМІ пишуть, що на захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Читайте також: МЗС про «референдуми» на захоплених територіях: вони не матимуть жодних юридичних наслідків

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що держдума підтримає вступ "днр" і "лнр" до складу країни.

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-