«референдуми» на захоплених територіях будуть ефемерними, як і мета «спецоперації» рф - Стефанчук

«референдуми» на захоплених територіях будуть ефемерними, як і мета «спецоперації» рф - Стефанчук

Укрінформ
"Псевдореферендуми" про приєднання до російської федерації на тимчасово окупованих територіях України будуть такими ж ефемерними, як і мета так званої "спеціальної військової операції" рф.

Про це Голова Верховної Рад Руслан Стефанчук заявив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Щодо так званих "референдумів" терористів. Ці "псевдореферендуми" будуть такими ж ефемерними, як і мета їхньої "спецоперації". А от строк за ґратами буде цілком реальним, відповідно до частини 5 статті 111-1 Кримінального Кодексу України. Раджу вивчити тим, хто збирається щось там організовувати. Знадобиться", – зазначив Стефанчук.

На його переконання, такий поспіх росії та її маріонеток з організацією "референдумів" – це агонія. "У рф ніяк не можуть змиритись, що російським прапорам в Україні не раді. російські триколори у нас ідуть на смітник", – додав Стефанчук.

Читайте також: Світ має побудувати нову систему безпеки з точки зору перемоги України у війні з росією – Стефанчук

Як повідомлялося, російські ЗМІ пишуть, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської та Запорізької областей України окупаційні адміністрації вирішили провести "референдуми про приєднання до росії".

"Референдуми про приєднання до росії" на тимчасово окупованих територіях України відбудуться з 23 по 27 вересня", – пише «Медуза» з посиланням на два джерела, наближені до адміністрації президента росії.

Читайте також: Кулеба: Ані фейкові «референдуми», ані гібридна «мобілізація» нічого не змінять

Раніше у вівторок спікер держдуми рф в'ячеслав володін заявив, що держдума підтримає вступ "днр" і "лнр" до складу країни.

Оголошення "референдумів" відбувається на тлі контрнаступу української армії, який завершився звільненням захоплених російськими військами територій Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-