Світ має побудувати нову систему безпеки з точки зору перемоги України у війні з росією – Стефанчук

Світ має побудувати нову систему безпеки з точки зору перемоги України у війні з росією – Стефанчук

Укрінформ
Країни демократичного світу мають разом напрацювати чіткі підходи до формування нової системи безпеки, але вже з точки зору перемоги України у війні з росією.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на пресконференції в рамках конференції голів парламентів групи G7 у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спікер українського парламенту зауважив, що питання світової безпеки сьогодні є найважливішим, оскільки архітектура світової безпеки, яка формувалася після Другої світової війни, показала, що вона має певні хиби, і причиною цих хиб є російська федерація, яка пішла шляхом дискредитації всіх демократичних принципів. Зокрема, замість свободи слова вона «дарує» світові пропаганду, замість свободи підприємницької діяльності - дешеві енергоносії і політичну корупцію, а замість відстоювання інтересів людини - бомбардує мирне населення України.

Читайте також: Глави парламентів G7 запевнили у продовженні підтримки України, включаючи збройну

«Ми повинні зупинити це. Ми разом повинні напрацювати чіткі меседжі і чіткі підходи до формування нової системи безпеки - системи колективної безпеки та системи індивідуальної безпеки, системи надання військової і фінансової допомоги, системи санкційного тиску на агресора», - сказав Стефанчук.

Він зазначив, що сьогодні, як і багато років тому, безпека знову стала цінністю, про неї говорять.

«Ми повинні знайти той формат, той рецепт безпеки, який дасть можливість об’єднатися всім демократичним країнам і зробити все, щоб у цій війні перемогло добро… Я переконаний, що ми будемо говорити про нову систему безпеки, але вже з точки зору перемоги України», - акцентував спікер українського парламенту.

Читайте також: Стефанчук передав Пелосі список із військовими потребами України

На його переконання, дуже важливо говорити про це на зібранні країн Великої сімки, які великі "за духом їхніх людей, їхніх принципів і за бажанням змінити світ на краще".

Як повідомляв Укрінформ, у Берліні сьогодні розпочалася конференція голів парламентів групи G7 і Європейського парламенту на теми «Агресія Росії проти України – наслідки для нової архітектури міжнародної безпеки» та «Зміцнення демократії за допомогою політичної просвітницької роботи». Гість конференції - Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-