У Берліні розпочалася конференція парламентів G7

У Берліні розпочалася конференція парламентів G7

Укрінформ
У Берліні розпочалася конференція голів парламентів групи G7 і Європейського парламенту на теми «Агресія Росії проти України – наслідки для нової архітектури міжнародної безпеки» та «Зміцнення демократії за допомогою політичної просвітницької роботи».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гість конференції - Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Парламенти можуть чимало зробити для підтримки України, яка обороняється проти російських загарбників», - заявила перед відкриттям конференції президентка Європейського парламенту Роберта Мецола. Вона зауважила, що ЄП з 2015 року підтримує Верховну Раду «як серце демократії». Після початку повномасштабної агресії Європарламент постійно вимагав від країн-членів збільшення допомоги. «Окрім надання політичної підтримки ми постійно закликаємо до пришвидшення надання фінансової та збройної допомоги», - сказала Мецола. Вона нагадала, що очолювана нею структура підтримала надання Україні статусу кандидату в ЄС. Також ЄП вимагає не лише введення санкцій проти путіна та кремля, але й їх суворого дотримання.

«Зараз всі країни та інституції мають робити більше зусиль для допомоги Україні. Необхідно використовувати всі інструменти – політичні, фінансові, військові», - підкреслила політик. Особливо вона наголосила на необхідності надання українським прокурорським органам необхідних засобів для розслідування воєнних злочинів росіян. Про цей аспект також йтиметься під час конференції у Берліні.

Господарка конференції, президентка німецького Бундестагу Бербель Бас зазначила, що після закінчення холодної війни Європа шукала спільного європейського безпекового порядку безпеки, який мав би включати росію, але за часів путіна рф багато років тому відвернулася від цього спільного шляху. «Своїм нападом на Україну путін остаточно знищив надію на спільний порядок безпеки. Сьогодні ми повинні захистити себе – і наших партнерів – від росії», - підкреслила Бас.

Читайте також: G7 обіцяє безстрокову підтримку України та посилення санкцій проти росії

Німеччина головує у G7 в 2022 році. Конференції проходять щорічно з 2000 року, а з 2007 року в цій конференції також беруть участь лідери Європейського парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-