Шмигаль переконує Захід позбавити росіян можливості подорожувати Європою

Шмигаль переконує Захід позбавити росіян можливості подорожувати Європою

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль переконує ЄС у необхідності запровадження заборони громадянам рф відвідувати країни Європи.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю Politico.

«Видача віз має бути припинена або призупинена, поки росія веде терористичну війну», - сказав він в інтерв'ю виданню.

Шмигаль вважає недостатнім скасування угоди 2007 року між ЄС та рф про спрощення візового режиму, на що погодилися минулого тижня міністри закордонних справ Євросоюзу. Цей крок зробить процес отримання віз більш обтяжливим і дорогим, але не скасує його повністю.

«Цього недостатньо - сказав він. – Мають бути запроваджені жорсткіші санкції щодо туристів і студентів».

Читайте також: Шмигаль: Восьмий пакет санкцій проти рф ми обговорювали і в Берліні, і в Брюсселі

За його словами, «туристи або студенти замість того, що їхати в Європу насолоджуватися життям або вчитися, повинні залишатися у своїй країні й розповідати своїм сусідам, родичам, своєму оточенню про те, як Європа насправді бачить росію».

«Це має бути як холодний душ для всього російського суспільства – аби вони зрозуміли наслідки того, що вони роблять в Україні», - додав він.

Відповідаючи на запитання, чи слід карати простих росіян і студентів за путінську війну в Україні, Шмигаль зауважив, що 85% громадян рф підтримують путіна та війну.

«Люди повинні знати, що, підтримуючи путіна та його агресію... вони мають платити за цю підтримку», - сказав він.

Читайте також: Військове і політичне керівництво рф має відповісти за розв’язання війни проти України - Шмигаль

Прем’єр-міністр має намір запросити більше важкого озброєння в європейських союзників, що необхідно для продовження контрнаступу на півдні України.

«Нам потрібно більше протиракетних, протиповітряних, протиназемних засобів, нам потрібно більше безпілотників... щоб боротися і збивати ракети, які зараз використовують росіяни, - сказав він. - Нам потрібно більш специфічне, більш пристосоване озброєння для захисту цивільних осіб. Нам потрібні найсучасніші засоби ППО для відбиття будь-яких повітряних атак».

Шмигаль підкреслив, що ЗСУ зупинили російський наступ, ситуація на лінії фронту стабільна і що росія «не має успіхів».

Він також закликав ЄС далі посилювати санкцій проти росії, особливо щодо енергоносіїв.

«Посилення санкцій проти росії має не менше значення, ніж допомога з поставками військової техніки та зброї, - сказав він. - Санкції мають бути посилені».

Читайте також: Шмигаль і Боррель обговорили військову місію ЄС та восьмий пакет санкцій проти росії

Він пояснив, що Україна домагається «повного і всеосяжного ембарго на російські поставки нафти й газу», хоча це й важкі рішення для багатьох європейських країн. Але воно обмежить можливості фінансування терористичної діяльності рф та геноциду проти України.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-