Шмигаль: Восьмий пакет санкцій проти рф ми обговорювали і в Берліні, і в Брюсселі

Шмигаль: Восьмий пакет санкцій проти рф ми обговорювали і в Берліні, і в Брюсселі

Укрінформ
Українська сторона під час зустрічей у Берліні і Брюсселі обговорювала з європейськими партнерами восьмий пакет санкцій проти росії за її агресію в Україні.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спілкування з українськими журналістами в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На всіх наших зустрічах і вчора, і сьогодні ми обговорювали восьмий пакет санкцій, посилення існуючих санкцій, запровадження вторинних санкцій, щоб неможливо було обходити вже запроваджені сім пакетів», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що експерти оцінюють санкції як доволі правильний механізм, який дає очікуваний ефект, однак високі ціни на нафту і газ поки що впливають на наповнення російського бюджету, і партнери України це усвідомлюють.

Читайте також: Ядерний шантаж на ЗАЕС і газові ультиматуми є проявами російської агонії - Шмигаль

«Тому прийнято рішення про запровадження цінових обмежень на нафту – так званих прайс-кепів. І фактично президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн вийшла з ініціативою розпочати перемовини про запровадження обмежень ціни на газ, тобто перетворити ринок газу в Європі на так званий ринок покупця», - зауважив Прем’єр-міністр.

За його словами, такий підхід: або повне ембарго, або створення ринку покупця, коли покупець диктує умови в ціні на газ, є правильним.

Очільник уряду також акцентував, що це дасть змогу забрати в росії надприбутки і не давати їй наповнювати бюджет, щоб вести криваву війну проти України.

Шмигаль також поінформував, що сторони обговорювали цілий перелік питань, які мали б увійти у восьмий санкційний пакет, зокрема відключення від SWIFT усіх російських банків включно з Газпромбанком.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно потреби продовження нових санкцій щороку, як це було після 2014 року, Шмигаль зазначив, що в нових санкційних пакетах не було часових умов.

Читайте також: Україна та Європа вистоять у битві за цей опалювальний сезон – Шмигаль

«Вони запроваджуються, а далі будуть розвиватися або згортатися в залежності від своїх результатів. У моєму розумінні це санкції довготермінові. Інших умов по цих санкціях ми не бачимо», - підсумував очільник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в неділю у Берліні зустрівся з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

У Брюсселі в понеділок відбулося засідання Ради асоціації Україна-ЄС.

Голова Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас заявив 21 серпня, що ЄС розробить наступний, восьмий пакет санкцій проти росії через її вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-