Ядерний шантаж на ЗАЕС і газові ультиматуми є проявами російської агонії - Шмигаль

Ядерний шантаж на ЗАЕС і газові ультиматуми є проявами російської агонії - Шмигаль

Укрінформ
Ядерний шантаж цивілізованого світу, до якого росія вдалася на Запорізькій АЕС, паралельно шантажуючи Європу повним відключенням газу, є проявом агонії та істерії рф.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спілкування з українськими журналістами у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Коментуючи ситуацію на ЗАЕС, очільник уряду поінформував, що після відключення від мережі енергоблока, який живив власні потреби Запорізької АЕС, станція переходить на роботу в режимі дизель-генераторів, щоб охолоджувати ядерне паливо у реакторі. За словами Шмигаля, у попередні рази українські бригади у цей час відновлювали і ремонтували пошкоджені лінії електроживлення.

Читайте також: Україна та Європа вистоять у битві за цей опалювальний сезон – Шмигаль

«Сьогодні поки що у мене немає інформації, чи росіяни допускають наші ремонтні бригади до відновлення цієї лінії, яка живить енергоблоки. Тобто, в принципі, ми розуміємо, що росія вкотре вдалася до ядерного шантажу, паралельно шантажуючи Європу повним відключенням газу до зняття санкцій. Ми розуміємо, що в них агонія, істерія, і вони роблять ці речі навмисно, шантажуючи цивілізований світ», - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль і Боррель обговорили військову місію ЄС та восьмий пакет санкцій проти росії

Як повідомлялося, 5 вересня Енергоатом заявив, що внаслідок пожежі, яка сталася через російські обстріли, розвантажили і відімкнули від мережі останній, шостий енергоблок, який живив власні потреби Запорізької АЕС.

3 вересня Міжнародне агентство з атомної енергії заявило про відключення Запорізької атомної електростанції від основної лінії електропередачі. Зазначалося, що ЗАЕС продовжує працювати через резервну лінію.

В Енергоатомі повідомили, що на Запорізькій АЕС працює лише шостий енергоблок, п’ятий вимкнений унаслідок обстрілів.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-