Україна та Європа вистоять у битві за цей опалювальний сезон – Шмигаль

Україна та Європа вистоять у битві за цей опалювальний сезон – Шмигаль

Укрінформ
Європейський Союз готувався до проходження цього опалювального сезону, наповнював сховища та урізає витати енергоресурсів, тоді як Україна накопичила більші, ніж зазвичай, запаси вугілля та газу.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час спілкування з українськими журналістами в Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, всі зустрічі демонструють, що ЄС готувався до важкого проходження цього опалювального сезону і на політичному рівні, і на технічному рівні: «Їхні сховища наповнені. Вони готові проходити цю зиму, вони готують суспільство. Дають політичні меседжі».

Читайте також: На Раді асоціації обговорили готовність України почати переговори про вступ у ЄС – Шмигаль

Шмигаль також зауважив, що європейські урядовці урізають витрати газу й інших енергетичних ресурсів, тому що розуміють, що цей рік і цей опалювальний сезон – це сезон, який проходить в умовах війни на європейському енергетичному ринку, яку розв’язала росія.

«Відповідно, ми розуміємо, що й Україна, разом з Європою, буде складно, але доволі впевнено проходити цей опалювальний сезон. Ми також накопичили певну кількість газу. Більшу, ніж зазвичай. Ми накопичили величезні запаси вугілля, значно більше, ніж зазвичай», - сказав премʼєр-міністр.

Голова уряду України додав, що влада також готує і закуповує мобільне обладнання для того, щоб оперативно реагувати на військові ризики, тобто у разі руйнацій тих або інших інфраструктурних об’єктів енергосистеми швидко їх відновлювати.

Читайте також: Шмигаль і Боррель обговорили військову місію ЄС та восьмий пакет санкцій проти росії

«Тому я переконаний, що ми витримаємо, і Європа, й Україна витримають цю битву за цей опалювальний сезон. Я так це назву», - підсумував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Шмигаль заявив, що Україна має близько 13 млрд кубометрів газу в сховищах та понад 2 млн тонн вугілля.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-