На Раді асоціації обговорили готовність України почати переговори про вступ у ЄС – Шмигаль

На Раді асоціації обговорили готовність України почати переговори про вступ у ЄС – Шмигаль

Фото
Укрінформ
На засіданні Ради асоціації Україна-ЄС обговорили алгоритм дій переходу до переговорного процесу щодо приєднання України до Європейського Союзу.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час пресконференціі у Брюселі.

На засіданні Ради асоціації ми обговорили алгоритм дій переходу до переговорного процесу щодо приєднання України до ЄС", - сказав Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що загальний підхід дасть можливість отримати розуміння часових меж переходу до переговорного процесу щодо членства України у ЄС.

Водночас Шмигаль повідомив, що Україна вже до кінця року планує виконати сім рекомендацій ЄС, які надав Євросоюз разом із статусом кандидата.

Читайте також: Підписані у Брюсселі документи наближають Україну до вступу в ЄС – Шмигаль

За його словами, після отримання Україною статусу кандидата і виконання 7 рекомендацій ЄС ключовим пріоритетом української влади є перехід до переговорного процесу щодо членства.

Прем’єр-міністр підкреслив, що Україна цінує підтримку Європейським Союзом вітчизняного енергетичного сектору, та подякував за ініціювання створення на базі Енергетичного співтовариства Фонду енергетичної підтримки України. «Наша держава розраховує на значне збільшення обсягів експорту електроенергії з України та подальшу підтримку Єврокомісії у комунікації з ENTSO-E», - зауважив він.

Крім того, за словами Прем’єр-міністра, активізовано діалог щодо співпраці з ЄС у сфері відновлюваної енергетики на тлі скорочення залежності Європи від російських енергоресурсів.

Серед пріоритетних цілей Шмигаль назвав також отримання режиму внутрішнього ринку з ЄС у цифровому секторі та пришвидшену інтеграцію до Єдиного цифрового ринку.

Читайте також: Шмигаль і Боррель обговорили військову місію ЄС та восьмий пакет санкцій проти росії

Прем'єр-міністр зазначив, що важливим є і створення спільного простору міжнародного роумінгу між Україною та ЄС та долучення України до програми ЄС «Roam like at home».

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня відбулася зустріч у форматі Ради асоціації ЄС-Україна у Брюсселі під головуванням Шмигаля і Борреля.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-