Шмигаль і Боррель обговорили військову місію ЄС та восьмий пакет санкцій проти росії

Шмигаль і Боррель обговорили військову місію ЄС та восьмий пакет санкцій проти росії

Фото
Укрінформ
Україна зацікавлена у ініціативі із започаткування військової місії Європейського Союзу.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час двосторонньої зустрічі у Брюсселі з високим представником Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозепом Боррелем, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

Під час зустрічі сторони обговорили військову підтримку України, посилення санкцій та конфіскацію російських активів.

Шмигаль наголосив, що оскільки немає жодних ознак того, що росія готова припинити війну, вкрай важливим є оперативне та безперебійне постачання військової допомоги.

“Україна зацікавлена у вашій ініціативі щодо започаткування військової місії ЄС з підтримки для України в рамках Спільної політики безпеки й оборони", - наголосив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Шефчовичем інтеграцію України в енергоринок ЄС

За його словами, "головним її завданням має стати організація базової та спеціальної підготовки українських військовослужбовців. Структури України та ЄС мають спільно опрацювати це питання для якнайшвидшого розгортання місії”.

Шмигаль подякував за послідовну політику посилення санкцій проти росії.

“Закликаємо наших партнерів активізувати роботу над впровадженням 8-го пакета, куди б увійшло повне енергетичне ембарго та відключення всіх російських і білоруських банків від SWIFT. Зараз Україна завершує формування переліку пропозицій. При їх опрацюванні були враховані найбільш резонансні злочини росії”, — відзначив Прем’єр-міністр.

Сторони обговорили також посилення співпраці України та ЄС щодо пошуку, конфіскації та передачі активів росії на відновлення України.

Прем’єр-міністр висловив сподівання, що всі держави-члени якнайшвидше ухвалять відповідне законодавство на національному рівні.

Як повідомляв Укрінформ, 5 вересня відбудеться зустріч у форматі Ради асоціації ЄС-Україна у Брюсселі під головуванням Шмигаля і Борреля.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-