Шмигаль обговорив із Шефчовичем інтеграцію України в енергоринок ЄС

Шмигаль обговорив із Шефчовичем інтеграцію України в енергоринок ЄС

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з віцепрезидентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем посилення санкцій проти росії та інтеграцію України в енергетичний ринок ЄС.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Посилення санкцій проти росії та інтеграцію України в енергетичний ринок ЄС обговорили з віцепрезидентом Єврокомісії Марошем Шефчовичем у Брюсселі. Подякував за послідовну політику ЄС щодо посилення санкційного тиску на агресора й ухвалення 7-го пакета санкцій. Серед наших подальших пріоритетів — запровадження проти росії повного енергетичного ембарго. Такі заходи вже опрацьовані експертною групою Єрмака-Макфола й запропоновані в дорожній карті», - зазначив Шмигаль.

За його словами, експорт електроенергії з України може замінити значні обсяги імпорту газу з росії. Глава уряду порушив також питання збільшення можливостей обсягів експорту електроенергії з України до ЄС. «Зараз торговельна потужність становить 300 МВт, тоді як потенціалу нашого експорту — до 2000 МВт. Розраховуємо на збільшення обсягів експорту електроенергії та будемо вдячні за підтримку Єврокомісії», - зауважив він.

Також, додав Прем’єр, Україна має найбільші сховища газу і може стати «газовим сейфом» Європи. З огляду на отриманий статус кандидата, уряд налаштований на прискорення інтеграції в енергетичний ринок ЄС.

Читайте також: Україні потрібно більше зброї та повне енергетичне ембарго росії – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль перебуває з робочим візитом у Брюсселі. У понеділок, 5 вересня, прем’єр вже провів зустріч із президентом Європейського парламенту Робертою Мецолою та головами політичних груп.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-