Україні потрібно більше зброї та повне енергетичне ембарго росії – Шмигаль

Україні потрібно більше зброї та повне енергетичне ембарго росії – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що двома кроками, які можуть істотно змінити ситуацію в російсько-українській війні на користь України, є збільшення обсягів постачання і специфікації західного озброєння та введення проти росії повного енергетичного ембарго.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю Politico.

Глава українського уряду зазначив, що росія нині використовує обладнання та ракети радянських часів, оскільки її запас сучаснішої зброї вичерпується. Але, додав він, радянська зброя менш точна і вражає більше цивільних цілей, що вимагає певних категорій озброєння для України, які може надати Захід.

«Нам потрібно проводити більше протиракетних, протиповітряних, протиземних операцій. Нам потрібно більше безпілотників, щоб боротися і вражати ці ракети, які зараз використовують росіяни. Нам потрібне більш специфічне обладнання для захисту наших цивільних осіб. Нам потрібні передові засоби протиповітряної оборони, щоб відбити будь-які потенційні повітряні атаки», - сказав він.

Шмигаль визнав виклики, які стоять перед європейськими країнами щодо їх власних запасів зброї і складнощів її поставки, однак, зазначив він, Україна потребує цієї зброї якнайшвидше.

Читайте також: Україна зближується з європейською родиною попри війну - Шмигаль

«Ми повідомляємо про ці потреби Європейській комісії та окремим країнам. Ми розуміємо, що це дуже складні технологічні поставки, і ми розуміємо, що, можливо, не вистачає обсягів або сум. Але ми хотіли б попросити їх дати нам те, що можливо, і прискорити поставки», - зазначив він.

Глава українського уряду також закликав країни Заходу посилити санкції проти росії, ввівши повне ембарго на експорт російської нафти та газу.

Читайте також: Нафтове ембарго ЄС зменшить доходи росії мінімум на 40% у 2023Галущенко

«Посилення санкцій проти росії не менш важливе, ніж допомога в частині постачання зброї. Ми хотіли б отримати повне, тотальне ембарго на російські нафту і газ. Ми розуміємо, що багато економік в ЄС дійсно залежать від російських енергоносіїв. Ми розуміємо, що це важкі рішення, але ми також розуміємо, що запровадження ембарго на російські нафту і газ допоможе скоротити російський бюджет і дасть їм менше можливостей фінансувати свою терористичну діяльність та геноцидну війну проти України», - сказав Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня на зустрічі із канцлером Німеччини Олафом Шольцем Денис Шмигаль обговорив можливі поставки німецьких танків в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-