Військове і політичне керівництво рф має відповісти за розв’язання війни проти України - Шмигаль

Військове і політичне керівництво рф має відповісти за розв’язання війни проти України - Шмигаль

Відео
Укрінформ
Військове і політичне керівництво росії має відповісти за злочини проти України, які скоюють її військові.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на відкритті виставки Russian Warcrimes у Брюcселі, передає кореспондент Укрінформу.

"Ця виставка - тисяча фотографій зроблені по всій Україні - невелика частина свідчень злочинів, які скоює росія. Всі ці злочини мають бути розкриті, а винні притягнуті до відповідальності. Кожен убивця має відповісти за свої діяння, кожен кат має розуміти, що покарання невідворотне. Окрім безпосередніх виконавців усіх страшних злодіянь є інші злочинці, чия вина значно більша - ті, хто розпочав цю війну, ті, хто віддав наказ на знищення України як держави та українців як нації. Мова про російське керівництво", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: В ОП закликають підтримати міжнародний трибунал для росії

За його словами, необхідний міжнародний механізм, який дасть змогу розслідувати і переслідувати найвище політичне і військове керівництво росії за скоєння злочинів агресії проти України. Шмигаль наголосив, що міжнародний трибунал має забезпечити справедливе і законне покарання для тих, хто розв'язав війну.

Як повідомлялося, Україна виступила з ініціативою створення Спеціального трибуналу для притягнення до кримінальної відповідальності членів ради безпеки росії за скоєння злочину агресії. Створення такого трибуналу підтримали Парламентська асамблея Ради Європи, Європарламент, Парламентська асамблея НАТО, Парламентська асамблея ОБСЄ.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-