Данілов вважає, що після війни в Україні не буде олігархів

Данілов вважає, що після війни в Україні не буде олігархів

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов вважає, що після завершення війни з росією в Україні не буде олігархів, бо суспільство не дозволить окремим людям впливати на політику.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню “Бабель”, повідомляє Укрінформ.

“Можу сказати особисте враження — після війни у нас не буде олігархів, тому що суспільство не дозволить людям впливати на політику, державні процеси, депутатів, купувати закони, як усе було раніше. Я більш ніж впевнений, що такого не буде, суспільство не дасть це зробити”, - зазначив Данілов.

Водночас він зауважив, що зараз, як і раніше, 86 людей підпадають під один із чотирьох критеріїв згідно з законом про олігархів, проте зараз іде війна і хто після неї залишиться з якими статками - невідомо.

Читайте також: Лише шестеро із 66 російських олігархів зайняли «умовну антивоєнну позицію» – Данілов

“Законодавець не призупинив дію закону, але у когось є статки в Маріуполі, а у когось — у Харкові. Ми ж маємо усе це верифікувати (активи — ред.), і, окрім емоцій, тут має бути реальна і неупереджена оцінка”, - пояснив секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 19 липня Данілов заявив, що робота над реалізацією закону “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)” не зупинялася жодного дня, і наразі триває перевірка осіб, яких у народі називають “олігархами”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-