Лише шестеро із 66 російських олігархів зайняли «умовну антивоєнну позицію» – Данілов

Лише шестеро із 66 російських олігархів зайняли «умовну антивоєнну позицію» – Данілов

Укрінформ
Лише шість російських олігархів зайняли «умовну антивоєнну позицію» після 24 лютого.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв’ю виданню “Бабель”, повідомляє Укрінформ.

“І коли дехто тепер починає «каятись», коли бачить, що воно пішло не туди… Ну, пробачте, для цього був певний час і обставини, коли мають робитися певні своєчасні висновки”, - підкреслив Данілов.

Читайте також: На порядку денному демілітаризація Криму з його наступною деокупацією – Данілов

Водночас секретар РНБО поінформував, що була ситуація, коли російські олігархи мали велике бажання “перевзутися в повітрі”, але, за його словами, “превентивні публічні речі інколи дають дуже якісний результат”.

Також він повідомив, що упродовж останніх шести місяців після початку повномасштабного вторгнення росії Україна ухвалила мінімум 18 рішень щодо запровадження санкцій.

“Ми під час війни ухвалили 18 або навіть більше рішень щодо санкцій, інша справа — не виходили в публічну площину. Тобто є указ Президента, є відповідні голосування. Я би дуже хотів, щоб воно отак: раз — і все запрацювало. Але є процедура, яка займає певний час”, - сказав він.

Читайте також: Данілов звинуватив народних депутатів в затягуванні ухвалення закону про Бюро санкційної політики

Данілов пояснив, що згідно з законом є п’ять суб’єктів, які мають право подавати документи щодо впровадження санкцій до апарату РНБО для подальшого винесення цих питань на засідання Ради нацбезпеки, додавши, що документи відпрацьовуються у міру надходження.

Як повідомлялося, 18 серпня Національне агентство з питань запобігання корупції запропонувало додати у списки потенційних кандидатів на міжнародні санкції ще 390 осіб, які підтримують політику кремля, включивши до нього куратора приватної військової компанії "Вагнер" в Африці Костянтина Пікалова, продюсера гурту “Земляни” Володимира Кисельова та інших.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-