Данілов звинуватив народних депутатів в затягуванні ухвалення закону про Бюро санкційної політики

Данілов звинуватив народних депутатів в затягуванні ухвалення закону про Бюро санкційної політики

Укрінформ
Парламент вже давно мав би ухвалити закон, згідно з яким в Україні запрацювало б Бюро санкційної політики. Разом з тим, декому не вигідно, аби ця інституція розпочала роботу.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов заявив в ефірі “Радіо НВ”, коментуючи питання щодо створення Бюро санкційної політики.

«Про створення бюро ми почали говорити за 6 місяців до нашого спілкування (на момент запису інтервю - ред.). 39 інституцій відпрацьовували на той час всі ці моменти, але коли починається момент прийняття рішення, комусь дуже цікаво і вигідно робити такі справи, щоб це бюро не запрацювало і щоб цього закону не було… Наші законодавці мали би прийняти цей закон вже давно, але на превеликий жаль з урахування того, що вони нікому не підлеглі, нікому не підпорядковані, вони нікому не звітують, на сьогоднішній день такого закону немає. Санкційне бюро обов’язково потрібне країні», - наголосив Данілов.

Він додав, що під час війни парламент повинен працювати 24 години на добу, аби ухвалювати надважливі для країни закони. Зокрема, для того, аби привести українське законодавство у відповідність до європейського.

Як повідомляв Укрінформ, 6 серпня Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проєкт постанови про затвердження рішення Ради національної безпеки і оборони України від 5 серпня "Про застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до російської федерації".

8 серпня При Раді національної безпеки і оборони України запропонували створити Бюро санкційної політики. Урядовий комітет у понеділок, 8 серпня, у режимі онлайн розглянув питання, які виникли під час опрацювання законопроєкту «Про засади санкційної політики України». Законопроєкт містить ряд суттєвих новацій, зокрема, у частині переліку та повноважень суб’єктів у сфері санкційної політики, суб’єктів внесення пропозицій щодо застосування, зміни або скасування санкцій, процедури корегування санкцій та інше.

Читайте також: Державних зрадників треба виявляти та карати - Данілов

Бюро санкційної політики, згідно із законопроєктом, є робочим органом РНБО, який координуватиме діяльність суб’єктів, що реалізують санкційну політику України.

З-поміж іншого, Бюро перевірятиме пропозиції про застосування санкцій на відповідність концептуальним підходам, напрямам, заходам у сфері санкційної політики України, визначеним РНБО.

Учасники засідання підтримали пропозицію щодо термінового направлення законопроєкту на розгляд Уряду. Після цього його буде направлено до Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-