Під ознаки закону про олігархів підпадають 86 осіб - Данілов

Під ознаки закону про олігархів підпадають 86 осіб - Данілов

Укрінформ
Нині під ознаки, визначені законом «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)», підпадають близько 86 осіб.

Про це сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов на нараді щодо стану виконання даного закону, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу РНБО.

У нараді взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перший віце-прем’єр-міністр України Юлія Свириденко, міністр юстиції України Денис Малюська, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська, т.в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, посадові особи Апарату РНБО України.

Данілов нагадав, що цей закон введений в дію 7 травня, і рішенням РНБО від 29 червня затверджено Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів), порядок його формування і ведення.

За його словами, Положення визначає реалізацію організаційних засад функціонування системи запобігання надмірному впливу олігархів та порядок застосування заходів впливу до них. Формування та ведення Реєстру забезпечується Апаратом РНБО.

Учасники наради обговорили інформацію щодо основних етапів формування та ведення Реєстру, а також проблемні питання реалізації згаданого закону. Данілов акцентував на важливості посилення міжвідомчої співпраці для підвищення ефективності його виконання.

За результатами наради дано ряд протокольних доручень Кабінетові Міністрів України, Антимонопольному комітетові України, Службі безпеки України та Національному банкові України.

Читайте також: Президент ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів

Як повідомляв Укрінформ, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що робота над реалізацією закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» не зупинялася жодного дня, і наразі триває перевірка осіб, яких у народі називають «олігархами».

Фото: РНБО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-