Данілов про «реєстр олігархів»: Робота не зупиняється жодного дня

Данілов про «реєстр олігархів»: Робота не зупиняється жодного дня

Укрінформ
Робота над реалізацією закону «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» не зупинялася жодного дня, і наразі триває перевірка осіб, яких у народі називають «олігархами».

Як передає Укрінформ, про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов у інтерв’ю Українському радіо.

«Ми не зупиняємося по цьому закону жодного дня, тому що законодавець не дає нам таке право у військовий час зупинити дію того чи іншого закону. Якщо законодавець ухвалить таке рішення, яке має вступити в законну силу відповідно через підпис президента, тоді ми можемо з вами говорити про зупинення тих чи інших процесів чи то назавжди, чи то на певний час. Робота триває постійно. Збирається інформація про громадян нашої країни, які мають на сьогоднішній день ці чотири критерії, які визначені в законодавстві», - заявив Данілов.

Він поінформував, що технічно до роботи реєстр був готовий ще у травні, як цього вимагає законодавство, а зараз триває перевірка тих чи інших осіб, яких в народі називають олігархами.

«Він був готовий на травень, як це вимагає законодавець. Відповідне положення було проголосовано на засіданні Ради нацбезпеки і оборони. Відповідний Указ Президента також уже оприлюднений. Зараз відбувається технічна робота в тих інституціях, які мають право згідно з законом робити подання на перевірку тих чи інших осіб до причетності до того явища, яке в народі називається "олігархи"», - повідомив Секретар РНБО.

Читайте також: Данілов про знищені справи ДБР: у сучасному світі неможливо нічого приховати

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня 2021 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№5599). 4 листопада його підписав Голова ВР Руслан Стефанчук. А 5 листопада 2021 року закон був підписаний Президентом Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-