Туреччина переговорила з Україною та росією після обстрілу Одеси

Туреччина переговорила з Україною та росією після обстрілу Одеси

Укрінформ
Після ракетного удару російських військ по Одесі 23 липня міністр оборони Туреччини Хулусі Акар мав розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим і міністром інфраструктури Олександром Кубраковим. За його словами, також відбувся контакт з росією з цього питання.

Про це пише інформагентство “Анадолу”.

“росіяни сказали нам, що не мають жодного відношення до цієї атаки і що дуже уважно і детально вивчають це питання. Те, що такий інцидент стався відразу після укладання угоди стосовно вивезення зерна, нас стурбувало”, - сказав Акар.

Туреччина продовжить виконання зобов'язань за угодою, підписаною 22 липня у Стамбулі.

“Ми стурбовані цим (ракетним ударом - ред.). Проте продовжуємо виконувати свої зобов’язання за домовленістю, якої досягли в Стамбулі», - сказав Акар.

Сьогодні речниця мзс рф захарова підтвердила, що ракетний удар було здійснено росією.

Читайте також: Австрія засудила обстріл росією Одеси: Це зневага до мільйонів людей

Як повідомляв Укрінформ, 23 липня ворог атакував Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр». Дві ракети збито силами протиповітряної оборони, ще дві влучили в об'єкти інфраструктури порту. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив ракетний обстріл Одеського порту. Посол США в Україні Бріджит Брінк назвала ракетний удар по порту міста Одеси менш як за добу після підписання угоди про вивезення зерна "неприпустимим" і закликала притягнути росію до відповідальності.

Читайте також: В МЗС Франції закликали росію поважати підписану з ООН угоду

У Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії 22 липня була підписана угода, за якою здійснюватиметься вивезення зерна та іншого продовольства з портів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-